Om oss

SOL-nätverket
Stad Och Land
Solidaritet, Organisering, Lokalsamhällen

Plattform

SOL-näverket samlar människor som drabbas av och vill ifrågasätta nyliberalism och spekulationsekonomi. Vi ser effekterna i urholkningen av vår gemensamma välfärd, plundring av miljö och naturresurser, en alltmer uppenbar rasism och främlingsfientlighet, ökade klassklyftor. Vi ser det i motsättningarna mellan stad och land, mellan förorten och centrum.

Vårt samhälle domineras av företag som inte ser längre än kvartalsvinsten, politiker som inte vågar ha visioner för ett samhälle som är bra för alla, och medborgare som betraktas som kunder. De som har jobb sliter ut sig, och de som inte har det stängs ute.

Men nu får det vara nog! Nu bygger vi en ny folkrörelse som ger oss möjlighet att kämpa mot nyliberalism både lokalt och nationellt. Mot skatteflykt och militarisering. En rörelse som motsätter sig kortsiktig exploatering av naturen med gruvdrift och rovdrift av skog och mark. Vi tar strid för jämställdhet, mot patriarkalt förtryck, för ett inkluderande samhälle mot rasism.

SOL-nätverket arbetar för att hela Sverige ska leva, för ett levande naturbruk och matförsörjning som gynnar den biologiska mångfalden. Vi vill utveckla demokratin nationellt och kommunalt, och stärka självorganiseringen lokalt. Vi vill se gemensamma lösningar, en rättvis klimatomställning, och fred. För ett gott liv för alla, för solidaritet här hemma och globalt.

**********************************

SOL-nätverket som bildades april 2018 har en styrgrupp som består av Ellie Cijvat, Birgitta Hedström, Eddie Olsson, Johanna Blomberg och Lars Igeland.

Vill du gå med i SOL-nätverket? Gå in på sidan Bli medlem.

Vi har en facebookgrupp för medlemmar och andra aktiva.

Kontakta oss på solnatverket@gmail.com.